Son Güncelleme: 3 Mayıs 2024 15:56:04

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-9
20 Şubat 2015
Atatürk Kültür Merkezi ANKARA

Sunay Akın, 1962 Trabzon doğumlu. İlk çocukluk yıllarında çay tabaklarının içinde gördüğü Kız Kulesine 10 yaşında kavuşur. Ailesi, daha iyi eğitim imkanları olduğu için İstanbul’a yerleşir ve Sunay Akın İstanbul’la arkadaş olur, O’nu dinler, bizlere de anlatır sırlarını bu büyülü kentin. Kağıt gemilerden emekli bir kaptan olarak yazmaya başladığı şiirlerini 1989’da ‘Makiler’ adıyla yayınladı.

Bu ilk eserinin arkasına da birer martı gibi ‘Antik Acılar’, ‘Kaza Süsü’, ’62 Tavşanı’ ve ‘Çorap Kaçığı’ adlı şiir kitaplarını sıraladı.

Düzyazıda da, ancak bir şairin yazabileceği konulara el attı. Bu alandaki eserleri ise İstanbul’un Nazım Planı, Kız Kulesin’deki Kızılderili, Ay Çöreği ve Deniz Yıldızı, Önce Çocuklar ve Kadınlar, İstanbul’da Bir Zürafa, Onlar Hep Oradaydı, Kırdığımız Oyuncaklar, Kule Canbazı, Tuncay Terzihanesi, Ay Hırsızı, Bir Çift Ayakkabı.

Bir şairin kurduğu ilk müze olan İstanbul Oyuncak Müzesi de Sunay Akın’ın en büyük düşü olarak İstanbul Göztepe’de 23 Nisan 2005 gününden bugüne ziyaretçileriyle buluşuyor.

Yayınlanma Tarihi : 3 Mart 2015
“TRABZON’UN İLK ADIM KADINLARI”

Sunan: Yüksel Aksu
Trabzon Vakfı Kadın Platformu Başkanı

Trabzon Vakfı Kadın Platformu, 2009 yılında kuruldu. Platform, Trabzon kadınının toplumsal ve ailesel yaşamını, geçmişini, geleneklerini, kültürünü araştırmakta; kadın ve çocuk hakları, çevre sorunları konularında farkındalık yaratma çalışmalarını yürütmektedir.

2010 yılından beri, “Trabzon kadınının tarihi süreçte giyim ve kuşamı”nı yansıtan eski fotoğraflardan oluşmuş sergi düzenlenmektedir.

9.Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde Trabzon kadını öncü kimliği ve isimleriyle anlatıldı.

Yüksel Aksu’nun gerçekleştirdiği “Trabzon’un İlk Adım Kadınları” adlı söyleşide; alanında ilk adımı atarak gelişime rehberlik etmiş, gelecek kuşaklara rol model olmuş Trabzonlu kadınlar tanıtıldı.

Yayınlanma Tarihi : 3 Mart 2015

Vakfımız, Derneğimiz ve Kadın Platformumuzun her yıl geleneksel olarak hazırladığı Hamsi Günü, 21 Aralık 2014 pazar günü gerçekleştirilmiştir.

Platform üyelerimiz ve Vakıf üyelerinin kadın eşleri, Ankara'daki Trabzonlu hemşehrilerimiz, Sivil Toplu Kuruluşu temsilcileriyle yoğun bir kalabalığın yaşandığı Hamsi Günümüzde, Trabzon Vakfı TSM Korosu şefi Selçuk Aygan yönetimindeki saz arkadaşları ve Türk Sanat Müziği koristleri, Soner Aksu, Gülsen Bekaslan, Nil Çakar sahne almışlardır.

Mahalli sanatçı Yaşar Tepe Horon Ekibi'nin de yer aldığı etkinlik büyük coşku ve eğlenceyle sonlanmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 9 Ocak 2015

UTEF´ten ödül

UTEF Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivaline, "Mekan-ı Trabzon'da Tarihi Kadın Fotoğraflarının Dili" sunumuyla katılan Platformumuza Karadeniz Yazarlar Birliği tarafından katılım plaketi verildi.

Ödül töreni, 15 Kasım 2014 günü Trabzon Vakfı'nda Kadın Platformu odasında gerçekleşti.

Yayınlanma Tarihi : 11 Aralık 2014

Platformumuz, 20-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Trabzon Uluslararası Edebiyat Günleri-1 etkinliğine Başkan Yüksel Aksu'nun hazırladığı ve sunduğu "Mekan-ı Trabzon'da Tarihi Kadın fotoğraflarının Dili" adlı bir sunum ve "Tarihi Süreçte Trabzon Kadınının Giyinişi" fotoğraflarının slaytı ile katılım sağlamış, Trabzonlular tarafından takdir ve beğeniyle izlenmiştir.

Yayınlanma Tarihi : 28 Ekim 2014